Vape – alt du skal vide om vape

At “vape” er at dampe på en elektronisk cigaret – også kaldet en e-cigaret

Vape har sit udspring i den amerikanske betegnelse “vapor” og betyder damp. En “vape pen” er på den måde et udtryk, der ofte bruges om en elektronisk cigaret eller e-cigaret.

Vape bliver også brugt som udtryk om f.eks. E juice – der også kaldes E væske – som er aromaen blandet med en nikotinbase, der giver smagen i dampen.

Det er meget individuelt, hvor meget en person har brug for af mængde nikotin. Mange vælger også at dampe helt uden nikotin, da nikotin jo netop er et afhængighedsdannende stof.

Hvad består en vape pen af?

En vape pen eller e-cigaret består typisk af:

  • Et batteri
  • En tank
  • En coil (en brænder)
  • En coil holder typisk 2-4 uger, alt efter hvilken E væske og smag der bruges, samt e cigarettens watt styrke. Coilen er således det element, der varmer og fordamper den flydende E juice.

Du kan eventuelt læse vores guide om de bedste e-cigaretter her.

Den næste generation af vape

Den seneste generation af e-cigaretter kommer med pod systemer, hvor man kan have flere pods med forskellige smage. På denne måde undgår man bismag fra tidligere e væske og flere vapers har allerede taget ideen til sig.

Brug vape til rygestop

Flere og flere bruger deres e cigaret som en nem overgang til at holde op med at ryge. I forhold til prisen på cigaretter er e cigaret en billig løsning og mange finder det nemmere at komme af med de forskellige vaner man har med de traditionelle cigaretter.

Der vil være en lang række af mærker og modeller, som kan hjælpe dig med dit rygestop.

Hvis din e-cigaret skal være i topklasse med højt niveau af kvalitet og sikkerhed, kan du med fordel overveje disse mærker:

 

 

 

Du finder lækker E-juice til din vape her.