E cigaret uden nikotin - En god erstatning til cigaretter

Selvom mange forbinder e cigaretter med ting som nikotin og de bivirkninger der normalt forbindes med rygning, er e cigaretter uden nikotin faktisk et ganske fornuftigt alternativ til almindelige cigaretter. 

I udgangspunktet er en e cigaret faktisk helt uden nikotin. Nikotin er et tilvalg man kan lave, lige så vel som man kan tilvælge forskellige lækre smage. 

På den måde kan du altså selv vælge, hvor meget nikotin du gerne vil have i din e cigaret – Hvis du altså overhovedet vil have noget. Derfor er e cigaretter altså et rigtig fleksibelt produkt, hvor du kan vælge mellem meget nikotin, lidt nikotin eller uden nikotin. 

E-væske uden nikotin er smart til rygestop

Fordi du kan vælge en e-væske uden nikotin, kan e cigaretter være ret smarte, hvis man vil forsøge sig med et rygestop. Når du selv styrer nikotinmængden, kan du langsomt trappe ned, og måske kvitte røgen fuldkommen. 

De fleste rygere ved, hvor svær en ‘kold tyrker’ er at gennemføre, og derfor kan den gradvise nedtrapning være en glimrende metode til et komplet rygestop. 

Faktisk har et mindre studie fra 2011 underbygget, at e cigaretter kan fungere som middel til rygestop. Studiet undersøgte, hvad der skete med rygeres cigaretforbrug, efter at de i en periode udelukkende havde røget e cigaretter.

Resultatet var, at halvdelen af rygerne havde nedsat deres forbrug med over 50%. Samtidig var hele 23% fuldkommen stoppet med at ryge.

Selv hvis man ikke stopper fuldkommen med at ryge, er det stadig en stor forbedring, hvis man kan ende med at ryge e cigaretter uden nikotin.

Hvad gør nikotin ved kroppen?

Nikotin er i princippet et giftstof, som bliver dannet i tobaksplanter som et forsvar mod insekter. Af samme grund har det tidligere været brugt som sprøjtegift i landbruget.

Nikotin gør en række forskellige ting ved kroppen, når man indtager det. Først og fremmest er det afhængighedsskabende, som også er derfor mange har svært ved at stoppe med at ryge. Konkret påvirker nikotin hjernen og nervesystemet ret kraftigt, bl.a. fordi nikotin efterligner virkningen af stoffet acetylcholin. Acetylcholin er et signalstof, som bl.a. understøtter kommunikationen mellem kroppens nerveceller. 

Nikotinen gør samtidig også det ved kroppen, at det får både puls og blodtryk til at stige, når man indtager stoffet. 

Kroppen vil per automatik forsøge at modvirke påvirkningen fra nikotinen. Derfor udvikler rygere en tilstand der kaldes ‘neuroadaption’, som egentlig betyder, at kroppen vænner sig til konstant at få tilført nikotin. Derfor vil kroppen pludselig hige efter nikotin, hvis den ikke får det tilført, og det er sådan afhængigheden bliver skabt.

Bivirkninger ved nikotin

Udover at være afhængighedsskabende, er der en række bivirkninger ved nikotin. Nikotin er bl.a. med til at nedsætte blodomløbet i kroppen, derudover kan det være lokalirriterende på slimhinder og det er decideret giftigt i større mængder, hvilket kan forårsage nikotinforgiftning. 

Hvis man er gravid, kan nikotin også have nogle alvorlige bivirkninger i form af fosterskader. Nikotinen vil nemlig blive transporteret via moderens blod og videre over i fosterets krop, hvor det binder sig til cellerne i fosterets umodne lunger. Det kan potentielt påvirke udviklingen af lungerne hos barnet, og dermed give barnet en dårligere lungefunktion.

Derudover kan det potentielt skabe varige konsekvenser for hjernens udvikling, hvis et foster udsættes for nikotin. Faktisk øger det også chancen for, at barnet bliver født for tidligt eller er dødfødt.

Grundet de negative effekter af nikotin, giver det rigtig god mening at prøve at konvertere til e cigaretter uden nikotin.

Hvor meget nikotin er der i en cigaret?

E cigaretter er ganske smarte, da du helt selv kan modificere, hvor meget nikotin du foretrækker. Og samtidig har du muligheden for løbende at justere, hvis du gerne vil trappe ned, og helt stoppe med at indtage nikotin. 

Køb e cigaretter hos Esug

Uanset om du foretrækker e cigaretter uden nikotin eller med nikotin, kan du finde det hele på esug.dk. Vi har bl.a. et stort udvalg af POD-sæt, som er særdeles velegnet til nybegyndere. 

Hvis du mangler inspiration til, hvilken e cigaret du skal vælge, har vi også skrevet et langt blogindlæg om de bedste e cigaretter på markedet lige nu.

Du kan se hvad vores tidligere kunder siger om os på Trustpilot, hvor vi har en fremragende rating.