E cigaret FAQ - Ofte stillede spørgsmål

På denne side vil vi prøve at svare på de mest stillede spørgsmål og give dig en masse tips og tricks til hvad du har brug for at vide når du skal begynde på dit nye vape liv.

E-cig bruger niveau - brugerstadier indenfor vaping.

Venligst brug denne information til at beslutte dig for det mest relevante e-cig produkt der passer til dig og din erfaring og viden indenfor e cigaretter. Det er meget vigtigt at du tager dig tid til at forstå hvad du laver og bruger i forhold din og andres sikkerhed. Som tilføjelse til sikkerheden, hvis du vælger det rette produkt fra start, vil det i sidste ende spare dig tid og penge, og samtidig undgå frustationen og skuffelsen af fejlkøb.

Niveau 1 - Indgangsniveau (alle brugere)

Vi er kommet en del længere end den gamle cigaretlignende dampenhed og de nye e cigaret kits drager klare fordele af størrere, længevarende batterier, samt større tanke til indhold af e væske, dog i Danmark, har den tilladte størrelse tank været 2 ml siden 2017 (til flere modeller, kan der tilkøbes større tanke/pods). 

Fordi du skal købe e væske separat har du mulighed for at eksperimentere med forskellige smage og du vil højst sandsynligt opdage mere smag og større damp produktion, alt efter den e væske du bruger.

Du vil ofte blive stillet for valget mellem forskellige coils (det lille varmeelement der er inde i tanken) hvilket betyder at du kan begynde at personliggøre din damper efter dine ønsker, med det mener vi en varmere eller koldere damp, eller mere eller mindre damp.

Du får mulighed for at genoplade og genbruge batteriet, igen og igen, du vil også bruge clearomizeren mange gange. Coilen inde i clearomizeren kan også blive brugt til flere genopfyldninger og holder i gennemsnit 1 til 2 uger hver.

På dette niveau får du lært hvordan man fylder tanken med væske rigtigt, og hvor du sikrer dig at der er nok væske i coil hoveden før du bruger den (dette er kaldet “priming”).

Du vil lære hvordan du tænder og slukker for batteriet (normal 5 klik indenfor 2 sekunder) og du vil blive opmærksom på at slukke batteriet for at forhindre utilsigtet aktivering når den ikke er i brug. Lad den ikke være tændt når du kommer den i bukselommen f.eks. Alle mods produceret til det europæiske marked har også en låsefunktion.

Forståelse for og foretage nogle basis e-cig vedligeholdelse såsom rengøre batteri forbindelsesområdet for overskydende fugt eller e væske vil forsikre at du forlænger din e cigarets levetid og ydeevne.

Niveau 2 - intermediate - variable enheder (velegnet til dem med en vis erfaring og omhyggelige vapers)

På dette niveau har du brug for at forstå hvordan du sikkert bruger en e cigaret, som gør at du kan tilpasse power output, så vel som temperaturen i nogle tilfælde.

Disse e cigaretter er lidt mere komplicerede men alt efter brugeren, tager det tid til at forstå hvad de har med at gøre, de er stadig forholdsvis enkle at bruge.

En variabel enhed (hvad enten det viser voltage eller wattage indstillinger) tilbyder brugeren muligheder som giver damperen en hel ny verden af tilpasninger. Batteriet er tit mere kraftfuldt, længerevarende, og i mange forskellige former, og fordi du kan ændre power outputtet (eks. mere eller mindre watts), har du større kontrol over temperaturen og mængden af damp produceret.

Vær opmærksom på at nogle tanke på dette niveau kommer med muligheden for standard modstand coils (eks. 1.8 ohm) som med sub-Ohm coils.

Standard coils ligger indenfor bruger niveau 2, subOhm coils (med en modstand på mindre en 1.0 Ohm) vil, normalt, komme under niveau 3, da yderligere brugerkendskab er nødvendigt for at bruge enheden sikkert.

Variable enheder med høj power outputs (hvilke højest sandsynligt alligevel er sub-Ohm) vil også høre ind under niveau 3.

Ved brug af 1.0 Ohm+ coils, er den anbefalede e væske ratio 30-50% VG. Ved brug af sub-Ohm coils, anbefales e væske ratio alt imellem 50-80% VG.

Niveau 3 - sub-Ohm (avanceret)

Endelig kommer vi til sub-Ohm vaping, det mest ekstreme niveau af e cigaret vaping.

Taler vi generelt er det kun erfarne dampere der burde overveje at gå efter en e cigaret på sub-Ohm niveau, det skal dog siges, at flere af de nyere sub-Ohm enheder der er kommet på markedet er designet til de minde erfarne brugere, og til helt nye dampere i nogle tilfælde.

Disse nye enheder har tendens til at have begrænsede muligheder som en-knaps operation og begrænset set power output, og du vil se dem beskrevet eller markeret som en “all-in-one” e cigaret.

Du skal stadig være opmærksom på at sub-Ohm coils er bedst med tykkere e væske, lavere nikotin indhold og at dampen tit er en del varmere og rammer hårdere end en enhed med standard modstand coils. Fra et sikkerheds og tilfredsstillelses synspunkt, er det stadig vigtigt at læse og forstå den nedenstående information.

Sub-Ohm betyder essentielt at man bruger en coil med en elektrisk modstand på mindre end 1.0 Ohm.

Der er tanke der kan bruge både standard resistance coils (eks. 1.8 Ohm) og sub-Ohm coils. Hvis du bruger en standard coil, damper du ikke sub-Ohm, men lige så snar du bruger en coil med mindre end 1.0 Ohm, damper du sub-Ohm.

Selvom om du bruger coils med en modstand af alt fra, lad os sige 1.0 til 1.2 Ohm, burde du ikke bruge disse på standard eGo batterier. Nogle batterier/brands kan klare mindre modstande, men andre kan ikke og det er usandsynligt at du ved den eksakte spesifikation på dit batteri da denne information generelt ikke er tilgængelig. 

Tiltrækningen ved sub-Ohmin er massive dampskyer og en superb ren smag.

Dette niveau af dampning har den højeste risiko med hensyn til sikkerhed.

Sub-Ohm tanke og coils skal kun benyttes af erfarne brugere, da yderligere sikkerhedsforanstaltninger burde benyttes ved brug af disse.

Sub-Ohm coils virker på mekaniske mods eller regulerede mods der har mulighed for at tænde med sub-Ohm modstand. Dette betyder hvis du har en 0.5 Ohm coil, at din enhed (batteri / strømforsyning) skal kun tænde med 0.5 Ohm modstand, eller mindre.

Det er absolut essentielt at brugere forstår sig på sikkerheden når de bruger disse enheder, fordi der bliver trukket en forfærdelig masse strøm fra meget kraftige (high amp) batterier.

Et mindre kraftfuldt batteri på den forkerte coil kan meget nemt overophede, gå ild i og/eller eksplodere!

Hvis du bruger et reguleret mod, skal du forsikre dig at det virker med ampererne.

Forsikre dig at du undgår billige multi-meters når du måler dine modstande.

På dette niveau vil du også forstå at du skal bruge temperatur kontrol coils med en temperatur kontrol enhed, og du ved hvornår du er i den korrekte “mode” for at coilen skal virker korrekt.

Du ved eller har en meget god ide om hvilken nikotinstyrke du skal bruge på de forskellige enheder (Et maks på 6mg i de fleste tilfælde) og du ved også hvilken VG ratio der virker bedst til hvilken som helst enhed. Dette er især relevant i forhold til sub-Ohm enheders coils- Sub-Ohm coils bruger en høj, eller højere, VG ratio for at undgå utæthed, sprudlen og andre udfordringer.

Som tilføjelse, sub-Ohm dampning er typisk en anden ryge teknik, direkte lunge inhalering, end mund til lunge inhalering.

KØB IKKE en sub-Ohm enhed hvis du ikke forstår begrænsingerne og du ikke har fuldt styr på sikkerheden

Niveau 4 – RBAs, RDAs, RTAs – Byg dine egne coils (avanceret)

Genopbyggelige atomizers og deres coils og væger (wicks) har kendte risici, og disse og lignende enheder er derfor kun til ekspertbrugere og bør ikke købes af brugere med utilstrækkelig viden om sikkerheden.

En genopbyggelig coil / wick skal testes omhyggeligt med en måler for at sikre, at den er sikker at bruge.

Test skal udføres for at sikre, at der ikke er shorts, og modstanden ikke er for lav.

Nye coils og wick enheder skal testes og der­efter bruges først på en stærk grundlæggende elektrisk APV med kortslutningsbeskyttelse.

Ingen ny coil / wicksamling bør bruges på en elektronisk enhed, indtil den vides at være sikker.

Defekte wicks og coils kan og vil sprænge elektronisk udstyr, og de kan forårsage personskade.

Hvilken er den rigtige e cigaret for dig?

I sidste ende er det dit valg, men hvis du er ny eller forholdsvis ny til e-cigs, anbefaler vi at starte med noget fra niveau 2.

For dem, der er villige til at læse deres instruktionsmanual, se en Youtube-video og tage sig tid til fuldt ud at forstå, hvad de laver, og hvordan deres enhed fungerer, så kan niveau 3 overvejes.

Bedste e væske til ecig-coils og PG og VG-ingredienser forklaret

Hvis du er ny til vaping, forstår vi, at det er meget forvirrende, men forhåbentlig hjælper denne side dig.

Det kan være nødvendigt at have tålmodighed til at eksperimentere med forskellige smagsoplevelser, og hvis du har en variabel spændings- / wattforbrugs- eller temperaturstyringsenhed, vil du opdage, at der kræves mere eller mindre strøm (varme) for at få det bedste ud af en bestemt e væske.

At opnå den bedste smag afhænger hovedsageligt af temperaturen, væsken (og smagsstoffer) opvarmes til, men forskellige e-væsker kan smage lidt anderledes afhængigt af de coils, du bruger. Du kan blive skuffet over smagen i en af dine tanke, men det kan smage godt, hvis du har en anden type, du kan prøve den med.

Hvis du ikke ved, hvilken coil du har, skal du se nøje på coilen (du har muligvis brug for et forstørrelsesglas), da det normalt er skrevet på dem med meget lille skrift. Du leder efter noget i retning af 1,8 ohm.

Coils over 1,0 ohm

Hvis du lige er gået i gang med vaping, og du bruger en standard type coil, er det ideelt at starte med en 50/50 eliquid. Når vi siger standardcoil, mener vi lignende Innokin T18 eller T18E 1,5 ohm eller 2,0 ohm, Aspire Nautilus 1,8 ohm, Aspire BVC 1,8 ohm, forskellige Kanger-coils 1,5 ohm, 1,8 ohm osv.

Coils mindre end 1,0 ohm (sub-Ohm)

Generelt velegnet til alt fra 50% VG lige til max VG. Jo lavere coilens modstand, jo større VG kan bruges. Der er ikke et enkelt svar på dette, selvom VG har en vis tykkelse, har aromaer deres egen viskositet og optimale opvarmningstemperaturer, så det handler om at eksperimentere, indtil både du og din enhed er glade.

Hvilken VG skal jeg bruge i min e væske?

Til 1.0ohm-coils starter du med 50% VG og bruger det som en guide til næste gang.

Til 0,8 / 0,6 ohm coils starter du med 60% VG eller 70% VG og bruger det som en vejledning.

Til 0,5ohm-coils starter du med 70% VG og bruger det som en vejledning.

Prøv bare en lille mængde, indtil du ved, hvordan din coil / enhed klarer sig med netop din saftsmag / blanding.

Du skal virkelig se på de tykkere (og ofte bedre) e juice på dette niveau for at undgå lækager og ydeevne.

eksperimentere, indtil både du og din enhed er glade.

Al e-væske til sub-Ohm-dampning

Husk, at hvis du ikke er en sub-Ohm-vaper, vil du sandsynligvis blive skuffet, hvis du køber tykkere VG-e væsker, fordi de er designet til sub-Ohm-coils og deres større effekt og mere varme. Det er sandsynligt, at du ikke oplever den samme fulde smag f.eks. på en standard 1,8Ω-coil.

Kradser det i halsen?

De højere PG-væsker har normalt et skarpere hals krads. Det ‘spark’ bag på halsen er stærkere i e væsker, der har mere PG end VG, selvom det selvfølgelig afhænger af den nikotinstyrke, du vælger.

Den smooth følelse

E væske med et højere VG-indhold har tendens til at give en glattere vape og mindre hals krads. VG bærer ikke smagen så godt som PG, men dette kan imødegås ved at bruge mere kraft til at producere mere damp.

E væske-blandinger

70% PG / 30% VG: Denne blanding er højere i PG, og det er bedst for dem, der nyder en mere intens smag og hals krads med mindre til moderate dampskyer.

50% PG / 50% VG: Mellemtingen mellem halskrads og damp.

70% VG / 30% PG: VG giver en jævnere indånding med meget mere damp.

Nikotinniveauer

0 mg / 0% – nul nikotinindhold, vaping for nydelse ikke nikotinafhængighed

3 mg / 0,3% – enten til meget lette rygere eller til drip med høj VG-væske

6 mg / 0,6% – til rygere af light cigaretter

12 mg / 1,2% – til rygere af standard cigaretter

18 mg / 1,8% – for rygere der ryger 20+ om dagen standard cigaretter

Hvor meget airflow skal jeg sætte min e cigaret på?

Hvis du har en enhed med justerbar airflow, hjælper det med at huske på følgende:

Større luftstrøm = flere skyer (mere damp) 

Mindre luftstrøm = færre skyer (mindre damp) = mere smag

Ved mindre airflow inhalerer du en større koncentration af fordampet e væske. Når du øger luften, der strømmer igennem, øges dampens volumen og mindsker normalt smagen.

Sub ohm vaping

Hvis du bruger subohm-coils (coils på mindre end 1,0 ohm), skal du huske på at du bør bruge e-væske med lav nikotinstyrke med en højere VG. Husk, jo større nikotinstyrken er og jo mere PG der er i din væske vil dampen sandsynligvis ramme alt for hårdt hos de fleste vapers.

Undgå tørre sug

Når du bruger bomuldscoils, er det meget vigtigt at sikre, at coilen er grundigt mættet i e-væske for at undgå tørre sug. (så undgår du at bomulden inde i coilen bliver brændt). Forbrændingen frigiver usunde kemikalier, ligesom brændt toast, og selvom forskellige kemikalier produceres / frigives, betragtes ingen af dem som gode og bør undgås.

Hovedingredienser i e-væske

Der findes forskellige producenter af e-væsker med forskellige ingredienser og blandingsforhold i deres produkter. De mest almindelige baseingredienser i e-væske er propylenglycol (PG) og vegetabilsk glycerin (VG). Basevæsken bruges til at producere den damp, der ligner røg, og den fungerer som et leveringsmiddel til at bære smagen og nikotinen.

Der er 3 hovedgrupper af ingredienser:

– Basisvæske (PG og / eller VG)

– Nikotin

– Aromaer (naturlige og kunstige)

Her er en hurtig oversigt over propylenglycol versus vegetabilsk glycerin: Propylenglycol (PG)

Propylenglycol giver det bedste hals krads og det er tyndere end vegetabilsk glycerin. Det danner ikke helt så tyk damp, men det efterlader ikke så meget rester som VG. Dette betyder, at atomizeren eller coilhovedet (den del, der bliver varm og varmer væsken op) ikke behøver at arbejde så hårdt, så den har tendens til at vare længere.)

Vegetabilsk glycerin (VG)

VG giver en sødere vape, der skaber mere damp, og den har en tykkere konsistens. Fordelen ved at anvende vegetabilsk glycerin som den dominerende base i e-væske er, fordi den giver en tættere damp, da den har en tykkere sammensætning.

VG har tendens til at have en sødere smag, men leverer generelt mindre af ‘hals-krads’ end PG-baserede væsker. Brugere, der kan lide en tykkere damp, foretrækker ofte VG-baserede væsker. VG, da væsken er tykkere, betyder det ikke, at den er mindre tilbøjeligt til at lække.

Top tip til den bedste smag til vapers

Hvis du ikke helt får det, du vil have ud af vaping og din e-væske med hensyn til smag, vil denne side give dig nogle virkelig nyttige tip.

Alle ser ud til at tale om sky-jagt, men er ikke smag-jagten lige så vigtig?

Vi håbaer her at kunne hjælpe dig med at finde det fantastiske ‘sweet spot’.

E væsker for den bedste smag

Bortset fra aromaen i e-væske, som normalt ikke vil være mere end 10-15%, indeholder de fleste e-væsker PG og VG i forskellige mængder. Disse basisvæsker påvirker tykkelsen, smagen, smagen og hals krads.

Dette emne dækkes udførligt i en af vores andre artikler e-væskeblandinger, men her er et hurtigt overblik.

Sub-Ohm cloud-chasers har tendens til at bruge høj VG-juice, fordi de producerer meget mere damp, men disse skyer produceres ofte på bekostning af smagen.

VG, som giver skyerne, er næsten usmageligt og er let at fordampe, men det bærer ikke smag så godt som den tyndere PG-ingrediens.

PG giver normalt mere smag, men det er også ansvarlig for mere halskrads, så vær opmærksom på at holde din nikotin lav nok til, at det sug du får, ikke er for hårdt i halsen.

En blanding af 50/50, halv og halv kan være det ideelle valg (for standard e-cig-brugere), da det rammer et sted mellem smag og damp, dog igen for standardbrugere, og med det mener vi dem, der bruger noget fra en 1,5Ω – 2,5Ω-coil i deres e-cigaret, men overvej 70% PG e-væsker for endnu mere smag.

Juster airflowet for mere smag

Mange vapers undervurderer vigtigheden af at justere airflowet, når det kommer til smag. Generelt når der er mere luft gennem spolen, er dampen ikke så tæt, men det vil producere en belastning med dampskyer, men dette mindsker også smagen.

De af jer, der jagter mere smag, bør prøve gradvist at lukke for airflowet, forudsat at du har en, ikke alle enheder har det. Jo mindre luft der går igennem giver mulighed for en tættere og varmere damp med mere smag.

Hvis du lukker airflowet for meget ned, reducerer det dampen, men det kan også gøre det varmere, end du ønsker.

Airflowstypen eller designet kan påvirke smagen

Ud over mængden af luft, der strømmer igennem, gør placeringen af airflowshullerne også en forskel.

Lufthuller på mange tanke tillader luft til siden af spolen, og det er helt fint, men det fungerer ikke altid så godt som luft under spolen, som derefter har en direkte vej op til mundstykket og ofte forbedrer smagen.

Vægens materiale i coilen gør en forskel for smagen

Vægens materiale og ledningen inde i coilen påvirker smagen af din juice.

Coilen er den lille del inde i tanken, hvor væsken er, og har til opgave at opvarmes hurtigt, når det er nødvendigt.

Silica-materiale plejede at være standard vægtype inde i en coil, men både bomulds- og keramik væger er nu blevet populært, da det hjælper med at forbedre smagen.

Også inde i coilen, der hviler pænt og hyggeligt med vægen, findes forskellige typer metaltråde i forskellige former, inklusive kanthal, rustfrit stål, nikkel og titanium.

Kanthal er stadig den mest anvendte ledning, og det giver en god ren smag.

Med indførelsen af temperaturregulering kommer f.eks. Nikkel (Ni200), rustfrit stål og titanium. Nikkel presterer så godt som Kanthal i smagstilstand, men du kan finde visse rustfrit stål og titaniumspoler har en let metallisk smag.

Mundstykke / dryp tip stil og størrelse

Størrelsen og formen på dit mundstykke kan gøre en forskel for den smag, du oplever, dog mindre end at justere dit airflow eller dine indstillinger.

Dem, der ønsker at producere dampskyer, har tendens til at bruge mundstykker med bred boring (større / bredere hul), der er designet til at producere en mere luftig vape, hvilket er godt, hvis du vil have mere damp og en køligere vape, men ikke hvis du vil have mere smag.

Hvis du bruger en tank med et bredt mundstykke / drip tip, kan du prøve at skifte den til en standard smal boring for at øge din smag. Forvent ikke en massiv forskel, men det kan gøre en forskel.

Juster dine strømindstillinger, hvis du har dem

Hvis du har en variabel enhed af enhver art, er det bare at justere dine indstillinger op eller ned, dette er den enkleste måde at ændre smagen af din e-væske på.

Da forskellige smagsstoffer i din juice fordamper ved forskellige temperaturer, finder du forskellige elementer i smagen kommer ud ved forskellige indstillinger for spænding / watt (eller temperatur).

Din indstilling i forbindelse med den elektriske modstand i din coil dikterer, hvor hurtigt og hvor varmt spolen bliver.

Start altid med lavere indstillinger, og arbejd dig op, indtil du når det, der kaldes ‘sweet spot’.

Alle e-flydende smage har deres egen unikke sweet spot, så tag dig tid til at eksperimentere, når du starter med nye smag.

Det hjælper at starte med e-væskeblandinger, der generelt er bedst egnede til typen af coile i din tank, med det mener vi at vælge en, der ikke er for tyk, hvis du bruger en standardcoil, og hvis du bruger en sub -Ohm-coil, undgå meget tynde væsker.

Nogle typer væsker kan være virkelig gode ved 30w, mens andre allerede er gode ved 20w. Denne “trial and error” er bl.a. det der gør det sjovt at vape!

Hvis du har en temperaturkontrolenhed (med de passende coils til TC-tilstand), har du en ekstra fordel, fordi du kan styre temperaturen, hvilket betyder, at du styrer temperaturen på coilen, og varmen i coilen påvirker smagen.

Igen skal du bare eksperimentere med dine indstillinger, ved at starte på den lave side og arbejde op mod at finde “the sweet spot”.

Hvad er mund til lunge indånding

Indånding af mund til lunge eller mundsug eller MTL er den måde, som traditionelle rygere altid har røget.

Konceptet er simpelt, en ryger, der bruger mund til lungeteknik, indånder damp i munden og derefter trækker vejret ind i lungerne.

Denne MTL-metode til indånding af traditionelle cigaretter skyldes, at filteret har brug for mere sug for at suge røg igennem, og mens rygeren holder suget ved at suge, er de nødt til at holde røg i munden, inden de indånder den i lungerne.

Graden af sug, når man suger på en elektronisk cigaret, kan ændres ved at justere airflowet, og selvom der ikke kræves så meget sug for at dampe, kan airflowet justeres for at øge suget, og metoden, når den anvendes til dampning, forbliver den samme.

Hvad er direkte lunge indhalering

Den direkte lungeteknik er en del af udviklingen af vaping med hensyn til brugerpræferencer og nyt udstyr, og findes især hos sub-Ohm-enheder, der er i stand til at producere mere damp.

Dampere, der ønsker at skabe massive dampskyer, skal have mulighed for mere airflow for at skabe mere damp, og indhalering er sværere at gøre med et løsere airflow, fordi du ikke kan holde al den damp i munden, og derfor er disse dampere, kendt som cloud chasers, begyndt at foretrække direkte lunge indhalering for at få deres sug.

Forskellen i enheder og opsætninger

Det mest grundlæggende aspekt ved dannelse af damp er tanken og opvarmningscoilen samt væsken, som vi vil komme til.

Tanke uden luftstrømskontrol er bedst til indånding fra mund til lunge.

Tanke med airflow kan bruges til begge metoder. Hold luftstrømmen tæt på lukket, og brug den til MTL, eller åbn den, og lad luften komme ind i og omkring spolen, og du er klar til direkte inhalation af lungerne.

Væske til indånding fra mund til lunge

Den traditionelle mund til lunge-teknik kræver en standard e-væske i brugerens foretrukne nikotinstyrke. Som standard mener vi en væske med f.eks. Ikke mere end 50% VG, fordi det ellers ofte kan være for tykt og tilstoppe varmebatteriet hurtigere, end man ønsker. 50% VG giver en gennemsnitlig mængde smag og damp.

Væske til direkte indånding af lunge

Direkte lungeindånding kræver mere damp, der skal produceres og kræver derfor en større mængde VG. Sig, alt fra 60% VG-indhold i væsken som et minimum, men ofte noget op til 80-85% VG.

Direkte lungevapere bruger normalt sub-Ohm varmecoils (med en modstand på mindre end 1Ω), hvilket betyder at det bliver varmere hurtigere, og på grund af dette rammer nikotinen langt hårdere. Den gennemsnitlige nikotin til sub-Ohm (cloud chasing) vaping er 3 mg, selvom 6 mg stadig passer fint til nogle.

Damp eller smag

Direkte lungeindånding er for dem, der vælger dampproduktion frem for smag, fordi for at skabe flere dampskyer skal du give afkald på smag.

Hvilken skal jeg vælge?

Hvis smagen af vaping er vigtigere for dig end at lave masser af skyer, er vaping fra mund til lunge det rigtige valg for dig. Betragt dig selv som en smagssøger i stedet for en skyjager.

Hvis du foretrækker at producere dampmasser sammen med det resulterende sug, så er direkte lungeindånding det rigtige valg for dig.

Hvorfor bliver coils brændt

For at undgå at brænde dine coils hjælper det med at forstå, hvad der sker, når alt fungerer fint, og hvad der sker, når tingene ikke går efter planen, og coilen brænder ud, og væsken smager forfærdeligt.

Når alt fungerer godt, trykker du på fire knappen, strømmen fra batteriet finder vej til og gennem din coil, og både coilen og væsken bliver varme. Varmen, som coilen afgiver, absorberes af den omgivende e-væske, ligesom vandet i en kedel. Vægen i coilen er fuldstændig mættet, og væsken i coilen opvarmes til det punkt, hvor den bliver til damp. 

Med tilstrækkelig væske i tanken er der mere væske, der absorberes i coilen, hver gang du tager et pust, og coilen bliver ikke for varm, fordi den nyabsorberede væske har en let afkølende virkning på fugtspredningen inde i coilen.

Men der opstår problemer, når der ikke er nok væske i vægen, eller hvis den ikke absorberes hurtigt nok. Når du trykker på fire knappen, og coilen bliver varm, er der ikke meget væske der for at tage varmen op, og det bliver ekstra varme, da der ikke er nok væske til at have nogen form for køleeffekt, med andre ord temperaturen på coilen stiger unormalt. Dette fører derefter til at væsken, der stadig er i vægen, bliver for varm, “overcooked”, da den opvarmes for meget.

Hvis du bruger bomuldscoils, resulterer denne forbrænding i produktion af formaldehyd, der smager modbydeligt.

Når der ikke er tilstrækkelig væske i vægen i coilen, udsættes vægen direkte for den glødende varme coil, og den brænder, og når den først er brændt, er den sandsynligvis ødelagt.

Sådan stopper du afbrænding af coils

1. Prime dine coils:

Hvis du ikke gør dette, før du damper, især hvis du bare fylder og fyrer, så at sige, er det meget sandsynligt, at du fuldstændig ødelægger din spole, og det vil ikke være til nogen nytte derefter og penge ned i afløbet. For at gøre dette skal du bare installere en ny coil i din tank. Ved standard ecig-coils drypper du et par dråber e væske direkte ned i hullet i toppen af coilen for at hjælpe med mætning.

Hvis du bruger større coils, kan du også tilføje et par dråber på den udsatte bomuld gennem hullerne omkring coilen. Du bliver normalt nødt til at fylde din tank til sit fulde niveau, men husk, at der er en eller to tanke, såsom Joyetech eGo ONE VT forstøver, hvor producenten anbefaler at efterlade en lille luftlomme. Antag fuldt (men ikke over det centrale luftstrømsrør, hvis du fylder nedenfra), medmindre du ved andet.

En fuldstændig påfyldning af tanken vil sikre, at når væsken kommer ind i coilens fugtighedsområde (hvor bomuld eller absorberende materiale er placeret), at et korrekt væskeniveau opretholdes under primingprocessen, og det resulterende vakuum kan også spille sin rolle. Skru alt sammen sammen igen, men stram ikke for meget, da du risikér at ødelægge tætningerne, og sørg altid for, at tætningerne sidder korrekt for at undgå at beskadige dem. Lad det sidde i et par minutter for at mætte fuldt ud, du kan fremskynde processen ved at tage et par lette træk UDEN at trykke på fire knappen; dette trækker mere væske ind i coilen.

2. Hold tanken fyldt op

Hvis væskemængden i tanken er lav eller for lav, er der en øget risiko for, at den ikke blødgør tilstrækkeligt i vægen inde i coilen.

Undertiden betyder det ikke noget for meget, men på mange coils i disse dage skal væsken være på et bestemt niveau for at nå alle de fugtgivende porte (hullerne, hvor du kan se vægen inde i coil).

Hvis væsken ikke kan komme ind, vil der være tørre områder inde i coilen, så tag dig tid og besvær med at holde din tank påfyldt så ofte du kan. Hvis du bemærker, at smagen forsvinder, skal du kontrollere dine niveauer.

3. Brug tyndere e-væske

Der er to hovedbaseingredienser i e-væske; den ene kaldes PG og den anden VG. PG er tyndere end VG, og derfor suger den hurtigere ind i vægen. Dette betyder, at tykkere juice med et højere forhold på VG, f.eks. 70% eller mere, kan forårsage problemer, bestemt med standardcoils, men hvis du har en sub-Ohm-coil, er de ofte designet til højere VG-juice.

Hvis du bruger høj VG-væske, og du har problemer, kan du prøve at vælge en 50/50 blanding eller endda en 70% PG-blanding.

Vær opmærksom på, at nogle coils afhængigt af deres design, dvs. mængden af huller, placeringen af dem osv., væger bedre end andre.

4. Reducer din watt

Hvis du har en variabel enhed, hvor du kan justere dit effektniveau, dvs. reducere din spænding / watt, eller temperatur, skal du være opmærksom på, at jo højere output, jo mere væske fordamper du hver gang du puster.

Dette kommer tilbage til udbud og efterspørgsel, væske v coil / væge, hvis du fordamper væsken i en hastighed hurtigere end der kan genopfyldes i vægen, er brænding lige rundt om hjørnet. Faktisk vil brænding ske hurtigere som følge af for meget strøm, der opvarmer coilen, fordi det er øjeblikkelig overdreven varme.

Løsningen er at reducere din strømindstilling, især hvis du bemærker, at smagen falmer.

Hvis du ser på din coil, er der normalt et spændings- eller wattområde skrevet på den, ofte med meget lille skrift. Hvis der står, for eksempel 10-14W, hvis du overstiger 14W, skal du være opmærksom på, at du overskrider begrænsningerne for den pågældende coil. Du beder den om at udføre et job, det ikke var designet til. Det er værd at kontrollere, hvilke andre coils der er kompatible med din enhed, fordi de alle har forskellige spændings- / wattområder.

5. Hold dig fra at kæde vape

Overdampning, dvs. kontinuerlig dampning kan føre til formindsket smag og en brændt væge, fordi saft og mætningshastighed ikke kan følge med din damphastighed, og din væge bliver tørrer, hvilket er et skridt tættere på afbrænding. Stop med at dampe eller sænk farten. Giv din coil tid til at komme sig.

6. Du skal muligvis ændre din e-væske

Nogle e-væske smagsstoffer har sødestoffer, der forårsager store problemer med visse coils. Dette vedrører sandsynligvis de tykkere højere VG-juice, men ikke altid. Du kan finde dine coils tilstoppe meget hurtigt og blive mørkere og mørkere i farven. Nogle gange vil de samme væsker gøre en coil ubrugelig på en dag!

Problemer med elektroniske cigaretbatterier

Batteriet er dødt og lyser ikke

De fleste standard elektroniske cigaretbatterier tændes og slukkes med en 5-klik-funktion (5 klik inden for 2 sekunder). Det betyder, at klikene er ret hurtige og skal være meget bevidste, og dette er en del af deres design for at forhindre, at de tændes, uden at du er klar over det.

Den nemmeste måde at gøre dette på er at tælle en, to, tre osv. Og sikre, at du klikker 5 separate gange, ellers kan batteriet muligvis ikke indse, at du har klikket 5 gange.

Det gennemsnitlige elektroniske cigaretbatteri har en typisk levetid på 300 opladninger, og denne levetid reduceres betydeligt, hvis batterier ofte oplades og er i konstant brug.

Disse lithium-ion e-cig-batterier er også meget følsomme over for miljøforhold på grund af mikroteknologien inde i dem. Mulige årsager til et dødt batteri inkluderer kontaktproblemer, defekt batteri, overforbrug, misbrug, skader, miljøforhold og levetid overskredet.

Hvis du stadig sidder fast, kan følgende muligheder måske hjælpe, men afhængigt af det problem, du har, er det ofte bedre bare at få et nyt batteri til at være på den sikre side.

Muligheder:

Anbring batteriet i et rum ved konstant temperatur i 24 timer (må ikke fryses eller overophedes).

Prøv at oplade batteriet (sørg for, at din oplader fungerer på andre kompatible batterier, ellers kan din oplader være problemet).

Hvis batteriet oplades, kan du prøve at tilslutte en anden clearomizer / tank. Hvis du stadig har det samme problem, er det sandsynligt, at batteriet er årsagen til dine problemer, men du ved ikke nøjagtigt, hvad problemet med batteriet er på dette stadium.

Når et batteri nærmer sig slutningen af dets levetid, kan du stadig oplade det, men det vil ikke nødvendigvis være i stand til at varme noget tilstrækkeligt op.

Hvis batteriet er defekt, har været overbrugt, misbrugt, beskadiget eller dets levetid er længere, bør det ikke bruges igen, men hvis du ikke har nogen grund til at mistænke nogen af disse problemer, kan problemet være en dårlig forbindelse mellem batterikontakten og clearomizer / tank kontaktpunkter, da produkter kan variere lidt, og også nogle gange kan punkterne blive skubbet for langt ind, når de skrues sammen.

Tag noget som en træcocktailpind eller et stykke kreditkort (brug ikke noget metal på batteriet) og bøj forsigtigt centerkontakten op på både forstøver / clearomizer og batteriet så godt du kan. Dette er et svimlende job, så pas på ikke at tvinge noget ud af sted. For atomizers / clearomizers i 510-stil med en udragende skrue skal du skrue den lidt af.

e-væske i batteriet

Hvis du får væske i batteriet, kan det sidde fast i tændt eller slukket position, hvilket gør det ubrugeligt. LED-knappen skubber ofte stadig, men væske kan stadig sætte den ud af funktionsdygtig stand. Det kan være, at batteriet begynder at arbejde igen nogle dage senere, når det har fået lov til at tørre ud. Prøv at banke batteriet forsigtigt på et papirhåndklæde, hvis du har overskydende væske omkring knappen. Tryk ikke direkte på knappen og især ikke på en hård overflade, ellers kan du beskadige den.

God ren kontakt mellem dit e-cig-batteri og clearomizer / tank er afgørende for den bedste varme, damp og smag, så regelmæssig rengøring er vigtig (f.eks. Hvert par uger). Gnidning af alkohol / kirurgisk sprit på en Q-spids / bomuldsknop er ideel.

Rengør også det udvendige af tilslutnings- / kontaktområdet og det indvendige, og sørg for at holde batteriet på hovedet, så tyngdekraften kan fjerne alt overskydende væske. Papirhåndklæde kan bruges til at tørre området, hvis det er nødvendigt.

Til stædigt snavs er en cocktailpind ideel til gevindskårne riller, og pas på ikke at bryde den af inde i batteriet, men brug ikke noget metal.

Batteriet holder ikke opladningen

Batterier har en begrænset levetid, så de holder ikke evigt. Deres levetid varierer i gennemsnit ca. 300 opladnings- / afladningscyklusser. Men hvis batteriet er relativt nyt, og det ikke holder opladningen, er det sandsynligvis defekt eller beskadiget.

Batteriet oplades ok, og LED’en lyser, når den trykkes, men ingen damp

Mest sandsynligt at være relateret til kontaktpunkterne mellem batteriet og atomizeren, eller det kan være atomizerhovedet / coilhovedet. Prøv at skifte din coil.

Batteri-LED lyser, men blinker

Afskæringspunktet for et e-cig-batteri kan være alt fra 5 til 10 sekunder afhængigt af emnet. Dette er en standard sikkerhedsfunktion, idet batterierne er designet til at skære ud for at forhindre overophedning.

Batteri-LED blinker 3 gange

Visse batterier blinker 3 gange for at indikere en kortslutning. De fleste standard e-cig-batterier har den såkaldte kortslutningsbeskyttelse, så når der er en kortslutning, og du trykker på tændknappen, blinker den bare 3 gange og gør derefter ikke noget.

Blinker den stadig 3 gange uden tank? (fjern tanken, sørg for, at batteriet er tændt, og tryk på tændknappen for at kontrollere).

Hvis LED’en stadig blinker 3 gange uden clearomizer, ved du, at det er noget at gøre med batteriet, hvis det kun blinker, når det er tilsluttet clearomizer, kan det være, at der ikke er en god forbindelse, eller det kan være coilhovedet .

Hvis clearomizer er skruet for hårdt ned, kan den skubbe den midterste pin på batteriet bare en smule ned, og forbindelsen går tabt. Kontroller, at batteriet ikke er skruet for stramt fast. Prøv at skrue det lidt tilbage, og se hvad der sker.

Prøv også en anden coil, hvis det er problemet, afhængigt af hvad du allerede har opdaget ovenfor.

Hvis du bruger et nyere mod, vil det indikere en kortslutning ved at sige kortslutning på skærmen.

Batteriet blinker hurtigt, men ingen damp

Batteriet er lavt og skal genoplades. De fleste standard e-cig-batterier blinker normalt hurtigt i et forsøg på at fortælle dig, at de løber tør for strøm.

Hvis du bruger en nyere mod, kan du se, at batteriindikatoren bliver lav, eller den siger low power.

Batteriet bliver ekstremt varmt, når du bruger eller oplader

Dette er et tegn på, at batteriet har et alvorligt problem. Kast det ikke i skraldespanden! Sæt batteriet et sted for at køle ned, hvor det ikke udgør en brandrisiko (f.eks. En bordplade i granit), og undlad at bruge dette batteri igen.

Batteriet lyser grønt, når det oplades

Green er beregnet for opladning, så du behøver ikke oplade det mere. Alle batterier er delopladede, og du skal være i stand til at bruge dem med det samme uden behov for øjeblikkelig opladning.

Hvis du bruger et nyere mod, har du en batteriindikator, der fortæller dig, hvilket opladningsstadium du har.

Batteriets LED-lys blinker grønt og rødt

Batteriet er næsten fuldt opladet. Det fortæller dig, at batteriet næsten er opladet.

Vigtige bemærkninger om opladning af batterier

Brug altid den rigtige oplader til det batteri, du oplader.

Efterlad aldrig batterier uden opsyn under opladning, tag stikket ud, inden du går i seng eller går ud.

Oplad ikke batterier på brændbare overflader såsom tæpper eller overflader, der kan blive beskadiget af varme.

Tag batteriet ud, når batteriet er fuldt opladet.

Lad ideelt set batteriet hvile i et par timer efter opladning.

Lad ikke batteriet løbe tør for strøm helt, det anbefales at genoplade batteriet, når det er lavt, ikke helt tomt.

Efterlad ikke et tomt batteri når det ikke er i brug – dette kan resultere i et mindre anvendeligt batteri.

Opvarm ikke eller forbrænd batterier.

Oplad ikke beskadigede batterier.

Hvis et batteri bliver varmt, når du oplader det, skal du straks stoppe opladningen og lade det køle af, før du håndterer det yderligere.

Sådan opbevares og passer du dine batterier

Opbevaring af batterier korrekt forlænger batteriets levetid og forhindrer dem i at blive en sikkerhedsrisiko.

Opbevar batterier væk fra metalgenstande inklusive genstande som nøgler og mønter (så undgå at lade dem være i lommen).

Opbevar batterier et tørt, køligt sted, der ikke udsættes for ekstreme temperaturer eller fugtighed.

Hvis du bor et varmt sted, kan batterier opbevares i køleskab (men frys dem ikke).

Hvis du gør dette, skal du forsegle dem i en lufttæt plastpose for at opretholde det rigtige fugtniveau.

Når du opbevarer lithiumbatterier i en periode, skal du ideelt set lade dem være omkring 40% opladet – dette minimerer nedbrydning og gør det muligt for batteriet at aflades langsomt, hvilket er afgørende for dets driftsmæssige helbred.

Opbevar altid batterier med de positive og negative terminaler væk fra hinanden, så de ikke kan begynde at lede elektricitet i tomgang.

Undgå at opbevare nye og gamle batterier sammen, fordi der er en risiko for, at de nyere fører elektricitet til de ældre.

Bortskaf batterier sikkert og i overensstemmelse med reglerne (nogle lokale butikker har genbrugsfaciliteter).

Hvis du stadig har problemer, så tøv ikke med at kontakte os:

esug.dk af 2018 ApS

mail@esug.dk