Din kurv er tom

Sub-Ohm Vaping - En Guide

Hvad er Sub-Ohm Vaping?

Simpelt sagt er det når man damper/vaper på en enhed hvis atomizer hoveder har en modstand på mindre end 1 ohm. Grunden til at nogle avancerede dampere bruger sub-ohm er for at forhøje power output af en standard/fixed volt enhed som mekaniske MODs og enheder uden variable indstillinger for at producere mere damp og smag. Selvom det måske lyder meget simpelt er det rent faktisk et komplekst og ofte kontroversielt emne indenfor damp grupper og fællesskaber.

Målet med denne guide er at sikre at du har korrekt og præcis information så du kan bestemme om sub-ohm vaping er noget for dig.

MEN VI ANBEFALER IKKE AT NY DAMPERE SUB-OHMER!

Vi mener at dampere skal give sig god tid til at lære de færdigheder det kræver at vikle sine coils, lære om batteri amps, og korrekt sikkerhed før du overhovedet tænker på at sub-ohme, især hvis det er under 0.5 ohm! Vi ved mange af jer ikke høre efter dette, så denne artikel er for dem som er initeresseret i at sub-ohme, og også for de af jer som bare gerne vil vide hvad det er.

Sub ohm Vaping

Hvordan virker Sub-Ohm Vaping ?

Alle mekaniske MODs, VV/VW regulerede mods og e-cigaretter er elektriske enheder, som får power fra et batteri. Sub-ohm vaping benytter principperne af Ohm’s og Joule’s elektricitets love. Til vores formål betyder det at en ikke-variabel spænding enhed, som for eksempel batteriet i et mekanisk MOD, vil forøge den samlede effekt (watt) på din enhed, når du formindsker modstanden (ohm) på dine coils/atomizerhoveder. Det er helt afgørende at sub-ohm vaping udføres på en sikker måde.

Når du gør modstanden mindre vil du øge strømstyrken/amp som enheden bruger til at levere strøm. Dette øger belastningen på batteriet og øger også varme fra batteriet og coils/atomizerhoveder. Hvis batteriet ikke kan håndtere trækket af denne strømstyrke/amp, så vil det blive overophedet og risikoen for at den springer kan opstå.

Derfor skal du sikre dig, at du aldrig overstiger strømstyrke/amp grænsen på dit batteri, eller det kan fejle og forårsage eventuel brand eller eksplosion.

Krigen imellem Sub-Ohm Tanke

Skal vi til at se noget temmelig revolutionerende?

Aspire og Kanger, to af de mest indflydelsesrige e-cigaret producenter har arbejdet hårdt for at omdanne begrebet om hvad en traditionel Clearomizer er.

De fleste forbrugere vil bruge en tank af en eller anden slags på daglig basis. Fordelene ved tanken er tydelige: De er nemme at bruge, vedligeholde og er for det meste problemfri. De komplimenterer de fleste batterier selvom nogle kan have brug for en adapter, og er velegnet til alle niveauer af brugere ligefra begynder til veteran.

Det sagt, så kan den ydmyge Clearomizer ikke konkurrere med de mere komplekse rebuildable Dripper Atomizere (RDA) i produktion af damp, og heller ikke smagen for de fleste mennesker. De med interesse for e-cigaret verdenen vil helt sikkert have set, eller i hvert fald hørt om RDA´s.

Alle de store skyer, CLOUD-CHASER kulturen ; de stammer alle fra de indviklede RDA´s. De er favoritter blandt det vi kan kalde de mere "hardcore" dampere… dem som ser dampning som en hobby, såvel som et alternativ til cigaretter. Vi ved at dampning handler ligeså meget om at have et livsstils produkt, som det gør at holde op med at ryge.

Men med mindre du var interesseret i denne verden af rebuildables, ville du have gået glip af fordelene ved RDA. Måske ikke længere. Kanger og Aspire har begge udgivet meddelelser med mindre end en dags mellemrum, hvor de afslørede nye tanke (Subtank og Atlantis - udgangen af 2014) med evnen til at matche ydelsen af en RDA. Aspire hævdede dristigt, at det er "Game over for Pro Vapor cloud chasers".

Aspire Atlantis Tanken og Kanger Sub Tank, som begge er til rådighed på markedet, er måske fremtiden af damp verdenen. Men hvad er det så ved disse tanke, der vil være så forskelligt?

Den største forskel er atomizerhovederne (coils). Med RDA´s er modstanden af atomizeren/coil lavere end de atomizere/coils som bruges i traditionelle clearomizere. Med et batteri som giver mere power, og den lavere atomizer modstand vil du opleve en forhøjet mængde damp og en mere intens smag. Aspire Atlantis Sub ohm Clearomizeren bruger atomizerhoveder/coils med 0.5ohm modstand – en typisk modstand når man arbejder med RDA setups.

I teorien kan vi forvente lignende resultater fra de nye tanke i forhold til en RDA, med den ekstra bonus ikke at skulle genopbygge coils, væger og dryppe e-væske på væger. I bund og grund gør den arbejdet for dig. Kanger Subtanken giver brugerne mulighed for at genopbygge coils hvis de ønsker det. Når vi får fat i disse coils og tester vil vi være i stand til at gå mere i detaljer om hvad det er der gør dem så gode.

Selvfølgelig kan vi ikke vide med sikkerhed om de virkelig kan match RDA før de har været på markedet i nogen tid og er gennemprøvede. Og der går nok ikke lang tid før vi ser andre producenter der producerer lignende enheder, især hvis disse tanke lykkes. Det er en spændende tid i e-cigaret verden!

Sub-ohm clearomizers er kommet for at blive !!

Tidligt i 2015 har andre producenter lanceret deres versioner af sub-ohm clearomizere, og næsten hver eneste uge kommer en ny sub-ohm clearomizer på markedet.

Disse sub-ohm tanke tilbyder ikke kun færdigbyggede coils ned til 0,2 ohm, men mange producenter har også udviklet VW / VV-enheder med meget power, som rent faktisk kan drive disse Sub-ohm tanke. Så vores konklusion er at Sub-ohming er blevet mere og mere almindeligt for normale dampere, da disse VW / VV-enheder tilbyder indbygget sikkerhed som er så vigtigt at fokusere på.

Vi har allerede følgende udvalg af Sub-ohm tanke:

 • Kangertech: Subtank, Mini Subtank, Nano Subtank
 • Aspire: Atlantis
 • Smoktech: VCT Subohm Tank
 • Joyetech: eGo ONE
 • Horizon Tech: Arctic Clearomizer
 • Og flere på vej

Er du en del af den hårde kerne / DIY hobby damper ?

Men måske er du stadigvæk af den overbevisning at det at lave dine egen sub-ohm coils giver bedre smag og aroma, og at du virkelig nyder at kravle op ad ”learning curve” stigen når det handler om at bygge coils.. så fortsæt med at læse nedenfor så du tager de nødvendige sikkerheds foranstaltninger, og ved hvad du laver og hvorfor så du undgår ulykker med dine batterier.

Er Sub-Ohm Vaping Farligt ?

Er sub-ohm vaping farligt? Det ærlige svar er både ja og nej. Så længe nogle grundlæggende sikkerhedsregler følges ved sub-ohm vaping, så er helt sikkert. Hvis disse sikkerhedsforskrifter ikke overholdes kan batteriet eller enheden fejle og det kan resulterer i personskade og / eller beskadigelse af produktet fra evt. brand eller eksplosion.

E-væske, Nikotin og Sub-Ohm Vaping

Når man damper og bruger sub-ohm coils bliver der produceret en betydelig mængde af damp i forhold til at bruge coils med mere end 1 ohm på den samme enhed. Typisk tager sub-ohm brugere ”lunge sug” hvilket betyder at de indånder direkte ned i deres lunger og derved forøger mængden af damp de kan inhalere i hvert sug. Dem som bruger sub-ohm foretrækker typisk en e-væske med en højere fordeling af vegetabilsk glycerin end propylen glycol. Grunden til dette er, at vegetabilsk glycerin skaber større dampskyer og en tættere damp produktion.

Dette skyldes at VG har reduceret hals hit forhold til PG som hjælper til at rumme den forøgede mængde damp der inhaleres. Normalt vil sub-ohm dampere også bruge en del mindre nikotin styrker (typisk 6 mg / ml og derunder) sammenlignet med de som damper på mere end 1 ohm. Det er på grund af den ekstra damp der bliver produceret og inhaleres i hvert sug.

Sub-Ohm Vaping med VV/VW Devices

Selvom det er blevet meget populært for folk at bruge variable spænding / watt-enheder til sub-ohm vaping er det rent faktisk unødvendigt. Sub-ohm vaping udviklede sig som en måde at forøge strøm til atomizerhoveder/coils ud over hvad den sikre kapacitet af regulerede enheder der fandtes på markedet på det tidspunkt. I dag er enheder med høj power som samtidig er regulerede bredt tilgængelige, og kan levere en ensartet mængde strøm til coils så du kan bruge den modstand som du ønsker, og muligheden for  at tilpasse det til dit behov… imens den potentielt ud-performer selv en sub-ohm coil på en mekanisk mod. Lav power regulerede enheder forbliver bedst egnet til modstande over 1 ohm.

Sub-Ohm Sikkerhed: Mekaniske MODs

For at sikre en altid sikker præstation skal du altid være sikker på at holde din mekaniske mod ren. Dette omfatter alle gevind, ventilationshuller, kontakter og knapper. Hvis du bruger en fjederbelastet knap bør du lægge mærke til hvor stift det føles, og hvis den viser tegn på at blive blødere eller føles nemmere at trykke ned er begyndt at "synke" eller er slidt og har behov for at blive udskiftet inden den fejler. Hvis du vil udskifte din fjeder i din knap bør du kraftigt overveje at opgradere til magneter. Du skal også sikre dig at du bruger låsemekanismen på dit MOD når det ikke er i brug.

Når du skal vælge et mekanisk MOD til sub-ohm vaping er der et par ting du skal overveje. Du skal helst vælge et MOD som har god ventilation. Disse ventilationshuller giver varmen mulighed for at slippe ud når den bruges normalt, men giver også gasarter mulighed for at slippe ud hvis batteriet fejler. Du kan ikke have for mange eller for store ventilationshuller til dit MOD.

BRUG ALDRIG EN IKKE VENTILERET MOD TIL SUB-OHM VAPING. Du skal ligeledes vælge et MOD med et lav Volt tab. Volt tab er den mængde Volt som er tabt når elektriciteten bevæger sig fra dit batteri igennem enheden og til atomizerhoveder/coils. Netop af denne årsag er den mest foretrukne MOD type den i et rør, kontakter i en fast stilling og med magnetisk knap. Knapper med fjeder og flerstykkede rør eller teleskop rør kan være praktiske, men vil forøge Volt tabet. Og fjeder knapper kan slides hurtigt eller fejle.

 • Sørg altid for, at der er en lås til slagstiften / knappen. De mest almindelige er dem, der har omvendt gevind og kræves at man skruer for at låse slagstiften / knappen. Du ønsker ikke at falde i søvn med din MOD tændt hele tiden trods alt, gør du?
 • Tjek din MOD for luft-huller. Når der ikke er nogen batterier i dit MOD, blæs ind i det fra forbindelsens ende. Sørg for at du gør dette med slagstiften både i låst og ulåst position. Lufthuller (aka ventilationskanaler) er utroligt vigtige i at lade gasser slippe væk fra din mod, hvis batteriet er defekt. Lufthuller er din ven, sørg for at de opfører sig som det.

Sub-Ohm Sikkerhed: Batterier

Når du sub-ohm vaper er dine batterier muligvis den mest afgørende del af din opsætning. Det er af største betydning at forstå at vælge det rigtige batteri og bruge det sikkert. Selvom jeg kun vil komme lidt ind på emnet her.

Udsæt aldrig batteriet for vand, ekstrem varme eller kulde. Hvis indpakningen på batteriet bliver beskadiget så stop med at bruge det eller tag det med til en velrenommeret damp-butik for at se om det kan om indpakkes. Hvis batteriet er bulet på nogen måde skal du ophøre med at bruge det med det samme.

Med henblik på sub-ohm vaping skal du være omhyggelig når du vælger dit batteri. Du skal sikre, at det er et autentisk batteri fra et velrenommeret mærke. Typiske sub-ohm brugere benytter ubeskyttede IMR eller hybride litiumbatterier. Disse batterier bruge en "sikker" kemi, så i tilfælde af at batteriet svigter lækker det gasser langsommere og derved mindsker risikoen for brand eller eksplosion i modsætning til traditionelle Li-ion, LiPo, eller ICR batterityper.

Normalt foretrækker sub-ohm brugere batterier med de højest mulige kontinuerlige strømstyrke grænser. Ved at holde dig inden for dit batterier strømstyrke grænse kan du være sikker på at du sub-ohmér sikkert. Du kan tage dine batteriers spænding (4.2V fuldt opladet) og dividere det med din coil/atomizerhoved modstand for at finde ud af, hvor meget strøm enheden vil trække. For eksempel 4.2V / 1ohms = 4.2A udledning sats mens 4.2V / .5ohms = 8.4A. og 4.2V / .2ohms = 21A. Sørg altid for at bruge en Ohms læser til at være sikker på der ikke er nogen kortslutninger og kontroller din modstand, før du damper løs. Husk det er helt afgørende, at du ALDRIG OVERSTIGER DINE BATTERIERS AMP GRÆNSE eller det er næsten med sikkerhed at det vil fejle.

 • Kontroller, at batterierne er ikke over opladede eller under opladede ved at tjekke deres volt. Jeg tjekker batteriets spænding, når jeg tror, de er tæt på at skulle oplades. Kør dem for lavt gentagne gange, og de får en forkortet levetid, alt for lavt og for længe og de brænder af. Jeg tjekker modstand på coils/atomizerhoveder hver gang jeg bygger en ny coil eller væge. Hvis du trækker for mange ampere fra batteriet, vil du have et alvorligt sikkerhedsproblem. Jeg er også altid klar over temperaturen på selve MODét under brug. Hvis en hvilken som helst del bliver for varm er det et problem som skal løses, eller det kan blive alvorligt.
 • Efterlad ikke dine batterier i en oplader uden opsyn. Sørg for, at du er i stand til at se eller tjekke opladeren hver 15-30 minutter. På denne måde er du i stand til at fjerne dem fra opladeren når opladeren indikerer at batterierne er fuldt opladet. At efterlade batterier i en oplader hele natten lang eller længere kan få dem til at blive over opladede hvilket kan resultere i batteri fejl. Opladning af dit batteri med 4,25 volt kan forkorte levetiden hvor at gå over til 4,5 volt kan få det til at springe. Ophør med at bruge opladeren, hvis det nogensinde sker.
 • Oplad batterierne med en hvilende spænding under 3.6V så hurtigt som muligt. At Efterlade LiIon batterier i en afladet tilstand vil pådrage uoprettelig skade – ved at skabe et tab i kapacitet og et tab i levetid.

Hvordan læses batteri specifikationer:

 • Eksempel: IMR18650-1600 Specifikationer
 • Nominal Volt : 3.7V
 • Kapacitet : 1600mAH
 • Laveste Afladning Volt : 2.50V
 • Maks. konstant afladning rate : 15C
 • Standard ladning : CC/CV ( max. charging rate 4.5A )
 • Cycle Life : > 500 cycles
 • Operating afladning Temperatur : -10 – 60 Grader Celsius

Sådan finder du din maksimale afladnings rate

Den vigtigste specifikation at være opmærksom på er "Maks. konstant afladning rate "for hvert batteri. Hvert batteri har et nummer og et bogstav, enten målt som A eller C (30 ampere eller 15C). Kig på IMR 18650-1600 f.eks. Hvis batteriet har en maksimal konstant afladning på 15C, betyder det, at batteriet er normeret til 15 gange kapaciteten af batteriet målt i ampere. Så et batteri, der har 1600mAh, hvilket svarer 1.6Ah vil have en maks kontinuerlig afladnings rate på 15 x 1,6 = 24A. Du bør altid beslutte hvad din maksimale konstant afladnings rate er i ampere (som mange batterier allerede har trykt på batteriet).

Sådan at bruge disse oplysninger effektivt

At kende den maksimale afladnings rate I ampere er kun halvdelen af kampen. Hvordan kan du sikre dig at din coil/atomizerhoved ikke vil kortslutte dit batteri ? Meget simpelt.. brug denne formel: batteri volt / ohm modstand af coil = din faktiske afladnings rate. Hvis din faktiske afladnings rate er mindre end den maksimale afladnings rate, som du beregnede tidligere så er alt i orden. Hvis ikke er du nød til at starte forfra og bygge en coil med en højere modstand… desværre.

Lad os tage et tættere kig på at bruge 18650 1600mAh batteriet igen (for at fortsætte eksemplet). Hvis du tager et ny-opladet 18650 1600mAh batteri og satte det i dit mekaniske MOD med en meget begrænset volt tab, og satte en 0.2 Ohm coil på.. så ville du køre med 20 ampere. For at regne dette ud matematisk tager du den volt som kører til din coil fra batteriet, hvilket vi siger er efter fuld opladning, multimeteret viser at batteriet er på 4 volt. Nu dividerer du med den ohm dine atomizerhoveder/coils har. Det tal du får er dine totale ampere. I dette tilfælde er regnestykket 4/0.2 = 20. Så nu ved vi at med dette præcise setup kan vi trække 20 ampere på batteriet, kun 4 ampere under den maksimale afladnings rate. Hvis du benyttede at andet batteri med mindre power med det samme setup ville du lægge op til en total fejl på batteriet og muligheden for at du måske kommer til skade.

Sikkerhed: Modstand i coils kan have en varians på 0,2 ohm i begge retninger, eller +/- .2 ohm. Det betyder, at hvis du bygger en 0,2 Ohm coil, er du nødt til at tage højde for, en +/- 0,2 Ohm varians. Coilén i ovenstående eksempel på 0,2 Ohm er en utrolig usikker coil, og jeg ville ikke bruge eller antyde, at nogen ville bruge sådan en coil. På grund af dette, vil jeg ikke anbefale noget lavere end en 0,4 Ohm coils til 18650 1600mAh batterier.

Opsummering af ligningen

Lad os tage et kig på alt det du er nød til at beregne, for at bestemme om din atomizerhoved/coil sikkerhed er i orden.

Beregn batteriets kapacitet i ampere: kapacitet i mAh / 1000 = kapacitet i ampere
Beregn den maksimale afladnings rate, hvis målt i C: maksimal afladnings rate = (batterikapacitet i ampere) x (konstant afladning rate)
Mål batteriets volt med et multimeter.
Mål ohm på din coil minus .2 for at redegøre for +/- 0,2 varians.
Beregn afladnings raten på den coil du har bygget: batteri volt / ohm = din faktiske afladnings rate 6. Tjek at den faktiske afladnings rate er lavere end batteriets maksimale afladnings rate.

Er Sub-Ohm Vaping det rette for dig?

Det kunne det meget vel være, men igen er det ikke noget for alle. Før du styrter ud for at begynde at dampe på sub-ohm bør du overveje følgende. De fleste sub-ohm dampere er meget dedikerede og erfarne. Det er under forudsætning af en vis risiko, og derfor kræver forsigtighed at gøre det sikkert. Hvis noget af det ovennævnte lyder som det ikke er ønskeligt for dig, eller hvis du tror, du ikke vil være i stand til at følge de sikkerhedsregler… så venligst lad være med at vape på sub-ohm.

Hvis du er utilfreds og har brug for mere damp eller smag end du får fra dampning på modstande over 1 ohm, kan du overveje en høj power VV / VW reguleret MOD. Vi siger ikke dette for at afskrække dig, men i stedet gør vi det fordi vi interesserer os for din sikkerhed. Hvis, efter at have læst alt dette, du stadig synes sub-ohm vaping lyder som noget du er interesseret i så kontakt os, så vi kan hjælpe dig med at få alt hvad du behøver at sub-ohmé med glæde og på en sikker måde.

Hereunder ser du en Youtube video af hvordan du bygger en sub-ohm coil:

Hvis du ud fra ovenstående input har besluttet, at sub-ohm stadig er den vej du ønsker at følge, så er du bare nødt til at lære, hvordan du rent faktisk bygger en sub-ohm.

Hvordan laver man en RDA sub-ohm på en mekanisk MOD

Coils er den grundlæggende del af en sub ohm. De er, hvad der faktisk giver varme til at fordampe væsken. Tænk på coils som modstand der bærer den elektriske strøm gennem atomizeren for at generere varme, som derefter fordamper væsken, modstanden af coils bestemmer, hvor varmt de får det og hvor hurtigt. En højere ohm coil vil tage mere energi og tid at få rødglødende, hvor en lav ohm coil kommer til at generere mere varme og trækker flere ampere fra batteriet. Der bliver groft sagt at jo lavere modstand des hurtigere vil batteriet dræne og der er større pres på batteriet.

En coil er fremstillet ved anvendelse af Kanthal tråd/wire, der er viklet omkring en skruetrækker, borehoved eller væge, for at få en bestemt diameter for at få den rigtige modstand. Afhængigt af længden af wiren, og antallet af omviklinger på spolen vil modstanden komme til at gå op eller ned. Det er din opgave som en sub-ohmer at regne denne del ud, fordi kun du ved, hvilen modstand du ønsker. For at regne ting som omviklinger eller længde ud findes der forskellige værktøjer til rådighed på internettet.

Hvis du ønsker at begynde at bygge vil du få brug for flere ting, hvoraf nogle er bare for at processen lidt lettere for dig. For det første har du brug for det vigtigste , Kanthal tråd. Størrelsen af Kanthal tråden er af betydning. Kanthal kommer i forskellige tykkelser og afhængigt af den modstand, du ønsker at få, vil du ønsker at ændre eller modificere tykkelsen  og /eller antallet af omviklinger for at komme til dit mål ohm. 26 er en god tykkelse det er et godt afrundet tal og kræver en minimal antal omviklinger for at nå mit sædvanlige mål på omkring 0,5 eller 0,4 ohm.  Dernæst får du brug for væge materiale, og dette kommer i flere former: silica, ecowoll, cotton, stål mesh, og mange andre væger selvom de fire nævnte er de mest almindelige anvendte. Det mest almindelige er nok bomuld siden det er billigt og kan købes næsten alle steder, men vær sikker på at det er 100% sterilt organisk bomuld, altså uden blegemiddel og pesticider.

Du vil også brug for nogle redskaber da disse værktøjer primært vil hjælpe med finjustering af din coil eller hjælp i selve produktionen. Precision skruetrækkere er næsten et must for denne form for arbejde, da gør det nemt at arbejde med de små skruer på RDA. Efter dette skal du bruge en spidstang eller pincet, en flamme til at rense tråd, og silica, batterier, som kan modstå din ohm, ... et ohm meter. Oh og tålmodighed, glem ikke, at gode gamle tålmodighed.

Her har du et sikkerheds skema til Sub-ohm vaping:

Sub-ohm Sikkerhed

Kundecenter
22256940    mail@esug.dk
Nyhedsbrev

Hvis du logger ind kan du opsætte dine checkout præferencer, såsom leverings-adresse, foretrukne betalingsvalg mm.
Quick Checkout

Trustpilot esug.dk

 

Facebook esug.dk

CO2 Neutralt Samarbejde

eryger.com e-cigaret forum

Viabill

Billede: 1521

Danske Hospitalsklovne