Din kurv er tom

e juice e væske Aroma basere cigaret startpakke Nyheder

 

E Cigaret – Fordele ved e cigaretter

Har du hørt om fordelene ved en e cigaret eller set folk med en el cigaret i gadebilledet og blevet nysgerrig? Måske er den elektroniske damper, også kaldet en e smøg, noget for dig. Nederst på siden finder du masser af relevante links til uddybende artikler om fordele og ulemper ved at gå fra at være traditionel ryger til at være "damper". 

Vi ved alle, at rygning er yderst skadeligt for helbredet. Mange rygere mærker selv de sundhedsmæssige risici ved rygning og vil derfor gerne holde op. Men det er jo som bekendt lettere sagt end gjort at bryde med rygevanen.

 

 

El cigaret uden kræftfremkaldende stoffer

El cigaretten producerer vanddamp ved indånding. I modsætning til tobaksrøg er dampen fuldstændig uskadelig for både dig og dine omgivelser, og det er derfor et sundere alternativ til alm. cigaretter. Der er ingen tobak i el cigaretter, men derimod en væske, der er med til at danne damp. Dampen lugter ikke ligesom almindelig tobaksrøg og misfarver ikke dine tænder og fingre. Desuden kan du selv vælge, om du vil dampe e-væske med eller uden nikotin. Vælger du en væske med nikotin kan du selv bestemme styrken og dermed trappe ned i dit eget tempo, mens du bevarer oplevelsen af at ryge.

E-væske er typisk fremstillet af : 1) Propylenglykol, E1520 – 2) Vegetabilsk glycerin, E422 – 3) Fortyndet nikotin 0,1 – 3,6 % – hvilket svarer til 1 -36 mg nikotin pr. ml – 4) Demineraliseret vand og 5) Aromastoffer på vandbasis eller på basis af æteriske olier. Der må IKKE anvendes oliebaserede lipide aromaer til fordampning, og visse tilsætningsstoffer i aromaer skal så vidt det er muligt undgås: Diacetyl, acetyl propionyl, acetoin og triacetin.

Hvordan fungerer din e cigaret?

En e cigaret består af et batteri, en såkaldt atomizer, et filter/mundstykke og e-væske. Batteriet overfører strøm til atomizeren, som derefter varmer væsken op. Dampen du inhalerer føles og minder om almindelig tobaksrøg, men den er uskadelig og uden de mange kemikalier, som findes i tobaksrøg.

Du oplader nemt din el cigaret med den medfølgende oplader.

Sådan fungerer en E Cigaret

E cigaretter er ikke bare en trend

Der er mange, der tror, at e cigaretter bare er en trend, som før eller siden går over igen. Det er ikke tilfældet, idet e cigaretten rent faktisk hjælper storrygere med at kvitte smøgerne og derved blive fri for de skadelige kemikalier, du som ryger optager i kroppen. Dertil giver brugen af en el cigaret en enorm mængde frihed ved at udfase din afhængighed – i dit eget tempo. E cigaretter fås som nævnt tidligere både med og uden nikotin, men det handler i bund og grund om at nedtrappe mængden samtidig med, at du får en unik mulighed for at modarbejde vanerne: En smøg før morgenmaden, en smøg efter hvert måltid eller måske smøgen, du plejer at ryge, når du venter på bussen.

e cigaretter tilladt

En el cigaret er lovlig at bruge – bare ikke på offentlige steder indendørs – hvorfor du får nemmere ved at afvikle de vaner, der er forbundet med en cigaret. Lyder det vanedannende element bekendt? Gør noget ved det og begynd at dampe !

Damp løs på din nye el cigaret

Fordelen ved at dampe er, i modsætning til en almindelig cigaret, at der findes e-væske i rigtig mange smagsvarianter. Det betyder, at du aldrig når at blive træt af dampen, før du finder en ny yndlingsvariant. I vores onlineshop kan du bl.a. købe e-væske med smag af ananas, champagne, karamel, coca cola, vandmelon eller sågar whiskey. Er du mest til almindelig cigaretsmag, finder du dit konkrete favoritbrand blandt de andre variationer. Er du i tvivl om, hvilken el cigaret du skal vælge, kan du med fordel begynde med et af vores populære startsæt. Dem finder du her.

For at give dig, der er nybegynder, et indblik i, hvilke varianter vi har, og hvordan en el smøg fungerer, har vi listet en række videoer om emnet og skrevet en masse brugbar information, som du finder ved at klikke rundt. Har du brug for yderligere vejledning til, hvordan du vælger en el cigaret, der opfylder dine behov, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, der sidder klar til at modtage dit opkald.

Vi håber, du får maksimal glæde af at skifte fra røg til damp, og tager gerne imod ris/ros, så vi derved fortsat kan yde den bedste service for dig og andre nye dampere.

Hvilken e cigaret?

Markedet for damp cigartter begyndte med de velkendte eGo type modeller. Dem anbefaler vi ikke længere, da brugerne ofte gerne vil have mere damp end den model kan producere. Desuden er producenterne ved at udfase eGo modellen da teknologien er blebet forældet. Idag anbefaler vi modeller hvor ohm modstanden er under 1,0 ohm, da de giver mere damp og ligeledes også får en bedre smag frem i e væsken. Den aflange "cylinderformede" cigaret model er fortsat på markedet med med den forbedrede batteri teknologi er der kommet boks MODs på markedet, hvor output effekten (watt) er væsentlig højere, og du kan pt. købe produkter der giver op til 350 watt. Så overvejer du at skifte fra røg til damp, skal du først og fremmest beslutte dig for én af følgende typer:

1. En aflang cylinderformet model. Fungerer fortsat som et almindeligt batteri du oplader og aflades ved brug. oplades med alm. USB stik. Maks effekt ca. 50W.
2. Et boks MOD med integreret batteri. Fungerer fortsat som et almindeligt batteri du oplader og aflades ved brug. oplades med alm. USB stik. Maks effekt ca. 80W.
3. Et boks MOD med seperate batterier. Du skal tilkøbe 2 - 4 seperate 18650 batterier og en oplader. Maks effekt ca. 350W.

Du finder vore e-cigaret startsæt her


Er en e cigaret skadelig? 

Når man skal måle farlighed, så skal man altid tage alternativet i betragtning. I tilfældet med at dampe og indånde nikotinholdige fordampede væsker, så skal det ses som et væsentligt mindre skadeligt alternativ til rygning af tobakscigaretter – og skadeligheden ved indånding af damp skal altid sammenlignes med skadeligheden ved indånding af cigaret- og tobaksrøg. Hvis man i stedet sammenlignede dampen med ren alpe-luft, så er der ikke ret meget der længere kan kaldes ”sikkert” at indånde.

Uafhængige videnskabelige undersøgelser estimerer at skadeligheden ved at dampe i forhold til at ryge cigaretter, medfører en reduktion i skadelighed på mellem 95 og 99%.

Vi ved i dag, at cigaretter (tobak, papir, filter og tilsætningsstoffer) og cigaretrøg indeholder eller bliver omdannet til op imod 4.000 forskellige kemiske forbindelser, hvoraf de 160-170 af stofferne står på listen over potentielt kræftfremkaldende stoffer.

Vi ved også i dag, at rygerne primært ryger og fortsætter med at ryge pga. den nydelse de oplever ved at ryge – der er ikke ret mange rygere som hævder, at det ligefrem er sundt at ryge – men så længe nydelsen vejer tungere end hensynet til ens helbred, så viser det sig at de fleste rygere fortsat vil ryge for nydelsens skyld, på trods af den viden vi i dag har om tobakscigaretters skadelige effekt på helbredet.

E-væske indeholder 4-5 ingredienser der ved fordampning potentielt kan omdannes til 20-30 forskellige stoffer, hvoraf 2-3 af dem står på listen over potentielt kræftfremkaldende stoffer. Dog er mængden af disse stoffer 9-450 gange mindre i damp, sammenlignet med cigaretrøg.

Så hvis alternativet er at rygere fortsætter med at ryge – så er e-dampen helt klart at foretrække. Det skal også understreges, at den damp der udåndes fra en der damper, ikke indeholder mængder af farlige stoffer og restnikotin som kan give bekymring i forhold til udsættelse for ”passiv damp”.

 

Køb en el cigaret i vores webshop, eller en af vores butikker

Du er naturlig vis velkommen til at købe din el cigaret i vores webshop, men har du behov for yderligere information eller vil du ligefrem gerne prøve den inden køb, så kan vi anbefale dig at besøge én af vore butikker, da mange af modellerne kan prøves i butikkerne. Du finder vores butikker her:
Køb e cigaret i København - esug Hvidovre / esug København
Køb e cigaret i Odense - esug Odense
Køb e cigaret i Århus - esug Århus


Hvilken er den bedste e cigaret?

Dette er naturligvis et svært spørgsmål at besvare da den bedste e cigaret model jo er en individuel oplevelse af kombinationen mellem selve el cigaretten og e væsken. Men vores råd er, at fokus skal være på valg af den bedste e væske og bedste clearomizer / bedste tank, da smagen af væsken jo er altafgørende for den samlede dampoplevelse. Så vælg alt andet lige en clearomizer / tank som giver en god smag og kombiner dette med den bedste e væske.

 

Læs artikler om fordele og ulemper ved e-cigaretter

Læs om definitioner, e-væske og sundhed på Wikepedia

Læs om rygestop, sundhedsskadelighed, graviditet m.v. på Netdoktor


Læs kort om udviklingen på e-cigaret markedet

Udviklingen på e cigaret markedet går rygende hurtigt. For blot 5 år siden var sortimentet yderst begrænset. Det var baseret på forskellige muligheder for ecigaret startpakker og modeller med eGo batterier og USB oplader. Navnet eGo batteri blev en standard for ecigaret branchen da Joyetech introducerede deres Joyetech eGo model. Næsten alt der blev solgt var ecigaret kit i forskellige varianter som ofte blev kombineret med evæske i forskellige smagsvarianter. Der kom flere aktører på markedet og dermed flere gode tilbud på elektroniske cigaretter, så det var nemt at spar penge ved at erstatte almindelige cigaretter med en ecigaret. Siden har eGo modellen udviklet sig til en mere pen style / vape pen, hvor de mest populære af første version var Joyeteck eGo ONE, Kanger Top eVod, eLeaf iJust og Innokin Endura. Disse modeller var fortsat 2-delt i et genopladeligt mAh batteri og en tank som f.eks. CE4 V2. For ca. 1 år siden blev eGo AIO – All In One modellerne, lanceret. Som regel ecigaretter af høj kvalitet.  De mest populære var SMOK Vape Pen, SMOK Stick, Joyetech Unimax, eGo AIO D22 og Aspire Breeze AIO. Med udviklingen af subohm sæt er der nu igen kommet 2-delte start kit på markedet, hvor SMOK Stick V8 må siges at sætte fremtidens standard. Men det er også blevet klart, at der er et marked for dem som ikke ønsker for megen damp, og der er eLeaf iCare et godt bud. 

Samtidig med udviklingen af det traditionelle eGo ecigaret start kit blev boks MODs udviklet. Et standard mAh batteri blot pakket ind i en firkantet boks. Her er modeller som ISmoka eLeaf iStick Pico og ISmoka eLeaf iStick de mest fremtrædende. I takt med udvikling af batteri kapacitet er det nyeste produkt på dette marked SMOK G150 med hele 4200 mAh og designet som subohm sæt!! Ligeledes er der udviklet MODs uden integreret batteri, hvilket betyder at der skal tilkøbes seperate batterier til MODs og en dedikeret oplader. De mest populære modeller er SMOK Alien med TFV8 Baby eller TFV8 Big Baby og iStick qc 200W. 

Over årene er der også opstartet mange ecigaret butik og webshops (Council of Vapor) der sælger færdige evæsker som f.eks. Liqua eJuice. Med den nye TPD lovgivning i Europa er der dog kommet megen fokus på salg af aromaer som f.eks. Perfumers Apprentice, Flavor West, Decadent Vapours og Big Mouth som et selvstændigt produkt. Aromaerne tilsættes så nikotin baser, og man får en dampklar evæske med nikotin. Mange webshops satser på den lave pris, fri fragt og hurtig levering mens butikkerne satser på sortiment, vejledning og smagsbar / juicy bar til evæske. 

Den elektroniske cigaret har udviklet sig meget, og vil fortsat gøre dette. Som bruger skal vi blot være glade for opfindelsen og at vi nu kan få ecigaretter med nikotin…


Bestil din e cigaret her

E cigaretter er 70% billigere end almindelige tobakscigaretter. Du har samme følelse af at inhalere og ryge når du damper. Du kan selv tilpasse nikotinstyrken og trappe løbende ned. Det er nemt og bekvemt at bestille produkterne online her på hjemmesiden. Klik rundt og se vores store udvalg.

Har du spørgsmål eller brug for vejledning? Så ring til os på 22 25 69 40 eller skriv på mail@esug.dk

Billede: 1614

 

BLOW - Icy Blue Strong Mint 22,5 mg./gr.
BLOW - Icy Blue Strong Mint 22,5 mg./gr.
Varenummer:8201
DKK 29,50
Antal
BLOW - icy green - Spearmint 22,5 mg./gr.
BLOW - icy green - Spearmint 22,5 mg./gr.
Varenummer:8203
DKK 29,50
Antal
BLOW - Red Alert - Hindbær Mint 22,5 mg./gr.
BLOW - Red Alert - Hindbær Mint 22,5 mg./gr.
Varenummer:8202
DKK 29,50
Antal
SNOW - Blue Breeze - Strong Mint
SNOW - Blue Breeze - Strong Mint
Varenummer:8204
DKK 29,50
Antal
SNOW - Green Breeze - Spearmint
SNOW - Green Breeze - Spearmint
Varenummer:8206
DKK 29,50
Antal
SNOW - Red Breeze - Hindbær Mint
SNOW - Red Breeze - Hindbær Mint
Varenummer:8205
DKK 29,50
Antal
Kundecenter
22256940    mail@esug.dk
Nyhedsbrev

Hvis du logger ind kan du opsætte dine checkout præferencer, såsom leverings-adresse, foretrukne betalingsvalg mm.
Quick Checkout

Trustpilot esug.dk

 

Facebook esug.dk

CO2 Neutralt Samarbejde

eryger.com e-cigaret forum

Viabill

Billede: 1521

Danske Hospitalsklovne